Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
tartrazina
Alimentació
Colorant groc autoritzat com a additiu alimentari.
És la sal trisòdica de l’àcid 5-hidroxi-1-p-sulfofenil-4-p-sulfofenilazopirazol-3-carboxílic Hom el designa amb el codi E-102
estabilitzador
Alimentació
Additiu alimentari que manté la textura i l’aspecte del producte; pot tenir una acció espesseïdora, antienduridora, escumant, antiscumant, emulgent, humectant, etc.
En un sentit més restringit, hom designa com a estabilitzador la substància capaç d’estabilitzar suspensions i emulsions Amb aquesta finalitat, hom empra gomes, alginats, carragenats, pectines, fosfats i polifosfats, celluloses, mono i diglicèrids d’àcids grassos, manitol, sorbitol i d’altres
denominació d’origen
Alimentació
Denominació d’un país, d’una regió o d’una localitat, que designa un producte que n’és originari, les qualitats específiques del qual són degudes a una original concurrència de factors.
És un dret de propietat, molt important en vins
alimentació alternativa
Alimentació
Denominació genèrica que designa una sèrie d’hàbits alimentaris que recolzen en diversos corrents ideològics, filosòfics i religiosos, que es caracteritzen pel refús d’alguns aliments bàsics de les cultures occidentals i per algunes normatives dietètiques més o menys específiques i estrictes.
Entre les alimentacions alternatives més esteses destaquen el vegetarianisme i la macrobiòtica