Resultats de la cerca
Es mostren 26 resultats
extret de carn
Alimentació
Substància que conté tots els principis alimentaris i aromàtics de la carn en elevada concentració.
Hom l’obté per extracció, amb aigua a 90°C, i posterior concentració per evaporació
desensucrar
Alimentació
Eliminar els sucres, i concretament la glucosa, per acció enzimàtica.
Aquest tractament impedeix l'enfosquiment no enzimàtic posterior si el producte ha d’ésser sotmès a temperatures elevades deshidratació, esterilització
pasta de fruita
Alimentació
Melmelada de consistència sòlida obtinguda per cocció de la polpa de fruites amb xarop i posterior refredament.
Una de les més consumides és la de codony codonyat
màquina despolpadora
Alimentació
Màquina per a convertir en polpa el mesocarpi dels fruits, per tal d’obtenir un suc de fruites.
Quan la fruita a tractar té olis essencials amargs a la pell taronja, mandarina, llimona, raïm, etc, la despolpadora la separa prèviament, la qual cosa n'evita el pas a la polpa i en facilita la recuperació posterior
formatge fos

Formatge fos a rodanxes
Alimentació
Formatge obtingut per fusió, amb l’ajut de sals fundents (fosfats, citrats) i una barreja de farina de formatge i aigua, amb possibilitat d’incorporar-hi llet en pols i mantega.
Hom hi pot afegir també pernil, herbes, sobrassada, etc, per tal de donar-li sabors característics El procés inclou una trituració fina i la barreja dels components, seguida de la fusió en calent i el posterior empaquetament en porcions amb paper d’alumini termosoldable
bany
Alimentació
Operació tecnològica que consisteix a recobrir un producte alimentari amb un altre formant un embolcall definitiu.
És una tècnica molt freqüent en confiteria i en pastisseria Cal generalment un condicionament previ, una aplicació del bany en estat líquid i una solidificació posterior per tal d’aconseguir un producte consistent i manejable El bany tendeix a augmentar l’estabilitat i la conservació del producte base
concret
Alimentació
Producte aromàtic, sòlid o pastós, obtingut de plantes i flors aromàtiques per l’acció dissolvent d’hidrocarburs i llur posterior evaporació.
Conté olis essencials, àcids grassos, ceres i, en general, totes les substàncies solubles en hidrocarburs És emprat, com a ingredient en composicions aromàtiques, per a ús alimentari i per a perfumeria
mètode de Rose-Gottlieb
Alimentació
Mètode per a la determinació del contingut en greix de la llet mitjançant l’extracció d’aquell amb dissolvent i pesada posterior.
crioconcentració
Alimentació
Tecnologia
Agronomia
Sistema d’eliminació de part de l’aigua continguda en l’aliment mitjançant la formació i posterior eliminació de cristalls d’aigua pura.
És una tècnica de concentració que, a diferència de l’evaporació, no malmet la qualitat del producte ja que no hi ha tractament tèrmic S'aplica en sucs de fruita i cafè, entre molts d’altres