Resultats de la cerca
Es mostren 26 resultats
risc potencial
risc real
Medicina
Alimentació
Risc alimentari que s’ha demostrat científicament que pot provocar un problema de salut pública.
risc acumulatiu
Medicina
Alimentació
Risc alimentari que té en compte l’exposició a diverses substàncies químiques amb efectes toxicològics similars.
risc alimentari
Medicina
Alimentació
Probabilitat que es produeixi un efecte advers sobre la salut com a conseqüència de l’exposició a un perill alimentari en combinació amb la gravetat que pot tenir.
retirada
Medicina
Farmàcia
Alimentació
Mesura adoptada per l’autoritat competent o per l’operador econòmic autoritzat consistent a treure de la cadena de subministrament un producte que pot comportar un risc alimentari, a fi d’evitar que arribi al consumidor final.
Aquesta mesura comporta també una crida a la devolució quan el producte ja és en poder del consumidor i es tenen dades que pot constituir un risc real per a la salut
perill emergent
Medicina
Alimentació
Perill alimentari d’identificació recent o que ha augmentat el potencial de dany, que constitueix una amenaça nova per a la sanitat pública local, regional o internacional, ja que la població hi està més exposada o hi té més sensibilitat.
Sol anar associat a un risc emergent
perill alimentari
Medicina
Alimentació
Agent biològic, físic o químic que pot causar un efecte perjudicial per a la salut si és present en un aliment.
Pot comportar un risc alimentari segons la probabilitat que pugui causar efectes adversos sobre la salut de les persones i segons la gravetat d’aquests efectes Els perills alimentaris es classifiquen, segons la seva naturalesa, en perills biològics, perills físics i perills químics
kombu
Alimentació
Alga bruna de color marró fosc i en forma de làmina, rica en iode, en àcid glutàmic i en àcid algínic, molt utilitzada en la cuina japonesa.
Utilitzada sobretot per a fer brous, és abundant en fibra, minerals calci, potassi, magnesi i ferro i vitamines A, B3, B6, B9 La seva extraordinària riquesa en iode la converteix en un aliment de consum ocasional, pel risc de trastorns en la glàndula tiroides
Alimentació 2014
Alimentació
El final de les setrilleres als restaurants Els restaurants han de servir l’oli d’oliva en envasos etiquetats i que disposin d’un sistema d’obertura que perdi la seva integritat després de ser utilitzats per primer cop © Generalitat de Catalunya A partir de l’1 de gener de 2014 va entrar en vigor la normativa que establia que els establiments de restauració, hostaleria i els serveis de càtering han de servir l’oli d’oliva i de sansa d’oliva en envasos etiquetats i que disposin d’un sistema d’obertura que perdi la seva integritat després de ser utilitzats per primer cop Així mateix, caldrà que…