Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
Comunitat Econòmica Africana
Economia
Organització econòmica internacional que depèn de la Unió Africana.
El seu objectiu és assolir un mercat comú que hauria de conduir en el futur a la unió política S’estructura en blocs regionals i hi ha països que formen part de més d’un bloc Per tal d’arribar a la unió econòmica, s’ha establert un pla en diverses fases que ha de seguir cadascun dels blocs En les primeres fases es pretén aconseguir el desenvolupament econòmic del continent mitjançant l’establiment de zones de lliure comerç i tractats d’ajuda mútua Els blocs són els següents la Comunitat d’Estats del Sahel, creada el 1998 i formada per 25 països que envolten el Sàhara el Mercat…
Tractat Continental Africà de Lliure Comerç
Economia
Tractat de lliure comerç subscrit per estats de tot el continent africà.
Té oficialment el punt d’arrencada en la cimera de la Unió Africana del juny del 2015, en la qual els caps d’estat i de govern dels estats membres acordaren la creació d’una zona de lliure comerç de béns i serveis panafricana Hi participaren també la UNCTAD i organitzacions supraestatals africanes Fou signat el 21 de març de 2018 a Kigali Ruanda per 44 estats dels 55 de tot el continent, i en el moment de l’entrada en vigor 30 de maig de 2019 l’havien ratificat 23 estats Nigèria, primera economia africana, no s’hi incorporà fins el 7 de juliol de 2019 En restaren fora Eritrea, a causa del…
rand
Economia
Unitat monetària principal de Sud-àfrica (R).
És dividit en 100 cèntims i equival a 1,24414 g d’or fi Fou establert l’any 1961, en substitució de la lliura sud-africana
franc CFA
Economia
Unitat monetària creada l’any 1945 per a les colònies franceses d’Àfrica.
Actualment és la unitat monetària principal dels països de la comunitat financera africana, que són Benín, Burkina Faso, Burundi, el Camerun, la República Centreafricana, les Comores, el Congo, la Costa d’Ivori, el Gabon, la Guinea Equatorial, Mali, el Níger, el Senegal, el Togo i el Txad
cafè
Grans de cafè, verd i torrat
© Fototeca.cat
Alimentació
Economia
Gra del cafè.
El seu ús és testimoniat des del segle VIII, de primer com a aliment, després com a base d’una beguda fermentada i com a medicina, i finalment en infusió Actualment el cafè sol ésser objecte d’una preparació abans del consum després de treure’n la polpa, a fi d’eliminar l’exocarp del fruit, i d’una fermentació espontània, tolerada a fi de fluïdificar el mesocarpi, hom procedeix a un rentatge, que deixa el gra lliure, i a un assecatge ulterior Els grans, aspres i amargants, rarament són consumits així cafè verd , bé que han estat emprats com a febrífug i antireumàtic generalment hom els…