Resultats de la cerca
Es mostren 70 resultats
higiene
Ciència que estudia les condicions i els factors personals o ambientals que influeixen en la salut física i mental i que afavoreixen l’aparició i la difusió de les malalties.
higiene
Alimentació
Conjunt de condicions que tenen per objecte garantir les necessàries qualitats sanitàries dels aliments perquè siguin nutritius, d’aspecte agradable, nets i exempts d’agents nocius.
Aquests agents nocius poden ésser substàncies químiques tòxiques o microbis patògens o llurs productes introduïts per persones, animals o agents naturals aire, aigua en qualsevol fase de la producció dels aliments La higiene s’ocupa de l’estat sanitari dels manipuladors d’aliments, de les normes sanitàries de locals, installacions, maquinàries, indústries i establiments alimentaris, dels utensilis i materials en contacte amb els aliments en llur preparació o consum i del control que tot això pressuposa segons la legislació
higiene pública
Higiene en l’aplicació de la qual intervé l’autoritat dictant les normes oportunes en cada cas.
Resulta especialment important en les situacions catastròfiques grans incendis, inundacions, etc per tal d’evitar la difusió de malalties infectivocontagioses
higiene sexual
Part especialitzada de la higiene que tracta del sexe, de la conducta, de l’educació i de les relacions sexuals.
higiene mental
Psicologia
Medicina
Branca de l’activitat medicopsicològica que es proposa de mantenir la salut mental de la població i prevenir l’aparició o l’agreujament de problemes psíquics.
higiene individual
Conjunt de les regles encaminades a la conservació de la integritat de les diverses funcions de l’organisme i a la millora i l’increment de la salut.
Té una gran importància la divulgació dels seus preceptes mitjançant l’educació sanitària
higiene escolar
Part de la medicina preventiva que es preocupa de la protecció i la millora de la salut dels nens en edat escolar i que n’afavoreix l’educació global.
higiene d’instal·lacions
Alimentació
Tecnologia
Agronomia
Característiques de les instal·lacions directament relacionades amb la seguretat higiènica d’una planta de producció.
Aquest aspecte és fonamental en el cas de les superfícies directament en contacte amb l’aliment Són installacions higièniques les que estan en contacte directe amb el producte alimentari i es caracteritzen per ser inerts, llises, no poroses, polides, sense defectes, forats, esquerdes, fàcilment accessibles a la inspecció, neteja i desinfecció o bé fàcilment desmuntables
higiene en els esports
Part de la higiene que estudia l’alimentació dels esportistes, les condicions que han de tenir els vestits i els requisits que han de reunir els locals on hom practica l’esport.
higienisme
Sociologia
Medicina
Corrent de pensament desenvolupat al segle XIX, dirigit generalment per metges, que denunciava la manca de salubritat i d’higiene a les ciutats industrials.
Els seus adeptes cridaren l’atenció sobre les altes taxes mitjanes de mortalitat i les freqüents epidèmies còlera, tifus, paludisme L’higienisme es manifestà principalment a Anglaterra, amb obres com ara Report on the Sanitary Conditions of the Labouring Population 1842, d’E Chadwick, que contribuí a l’aprovació el 1848 de la primera Public Health Act, o en l’obra de BW Richardson, creador del Journal of Public Health and Sanitary Review 1855-59, de la Social Science Review 1862 i de la utopia Hygeia, or the City of Health 1875 A França hom publicà obres com el Tableau de l’état physique et…
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- Pàgina següent
- Última pàgina