Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
Vall Companys
Economia
Empresa de producció ramadera i de pinsos.
Fou creada pels germans Josep Maria i Antoni Vall i Companys amb la compra, el 1956, de la farinera La Meta de Lleida, dedicada a la producció de farines panificables, que posteriorment es reconvertí en fàbrica de pinsos També inicià la incorporació de granges porcines i l’entrada al sector avícola a través d’un model d’integració el granger aportava les installacions i la feina, i la companyia posava la resta El 1970 esdevingué societat anònima i es traslladà al polígon industrial El Segre El 1977 començà l’expansió geogràfica amb l’adquisició de Gepesa, fàbrica de pinsos…
Societat Anònima Nestlé
Empresa suïssa, capdavantera en el sector de les indústries alimentàries, amb domicili a Vevey.
Formada com a conseqüència de la fusió el 1905 de l’Anglo Swiss, Condensed Milk Co fundada el 1868 i la Henry Nestlé SA fundada el mateix any, prengué la denominació actual el 1977 Dedicada inicialment a la producció de llet condensada i farines làcties, ha ampliat la seva activitat per la compra d’altres empreses del mateix sector Peter Cailler-Chocolats Suisses 1929, Maggi 1947, Findus International 1962, aliments congelats, Libby 1970, sucs de fruita, Buitoni-Perugina 1988, pastes, Source Perrier 1992, aigua embotellada i d’altres com Alcon Laboratoires productes farmacèutics i l’Oréal…
Casa Tarradellas
Economia
Empresa d’alimentació.
És una de les grans empreses d’alimentació de l’Estat espanyol Fou fundada per Josep Terradellas i Arcarons i la seva esposa Anna Falgueras el 1976, a partir d’un petit restaurant de carretera, per a vendre els embotits elaborats a la granja familiar Amb seu a Gurb Osona, ha mantingut l’estructura familiar amb la incorporació dels tres fills del matrimoni S’expandí de manera significativa gràcies a l’èxit d’un dels seus productes, l’espetec, i després, al final dels anys noranta, a les pizzes i els productes precuinats Des del inicis ha tendit a un sistema de producció integrada que inclou l’…
Pastas Gallo
Economia
Empresa alimentària catalana.
Josep Espona i Boatella comprà el 1944, juntament amb un soci, una petita fàbrica de farines El seu fill, Josep Espona i Bañarés 1926-1997, s’integrà al projecte des del començament, però el 1946 comprà una altra planta productora de farina a Rubí Vallès Occidental i, el 1950, introduí a l’Estat espanyol les primeres pastes fetes amb sèmola dura Posteriorment, anà comprant diferents installacions de producció El 1961 absorbí Productos Alimenticios Gallo, propietat del seu amic i client, Fèlix Pagès, i el 1968 inaugurà la primera fàbrica de Granollers Vallès Oriental Amb la…
Société agricole, scientifique et littéraire des Pyrénées Orientales
Historiografia catalana
Publicació anual de la Societat Agrícola, Científica i Literària dels Pirineus Orientals (SASL) que primitivament (1835-39) sortí amb el títol Bulletin de la Société Philomatique des Pyrénées Orientales, i després (1841-43) com a Bulletin de la Société des PyrénéesOrientales, sciences, belles-lettres, arts industriels et agricoles.
El butlletí Amb més de 400 articles publicats, la collecció dels butlletins de la SASL forma un conjunt historiògrafic imprescindible per als estudis rossellonesos També s’han de valorar els “informes anuals sobre els treballs científics”, on se solen trobar informacions interessantíssimes pel que fa a l’arqueologia La part sobre història ha estat sempre minoritària en les activitats i publicacions Entre la desaparició de Le Publicateur des Pyrénées-Orientales 1837 i la creació de la Revue d’Histoire et d’Archeologie du Roussillon 1900, el butlletí de la SASL fou l’única revista local de…