Resultats de la cerca
Es mostren 4 resultats
antocianidina
Bioquímica
Denominació genèrica de les sals (en general clorurs) de polihidroxiflavili (polihidroxi-2-fenil-5,6-benzopirili) que constitueixen les aglicones de les antocianina
i que són responsables de llurs coloracions.
Les diferents antocianidines difereixen pel nombre i posició dels substituents hidroxílics Les més importants són els clorurs de pelargonidina amb 4 hidroxils, de cianidina amb 5 hidroxils i de delfinidina amb 6 hidroxils Les coloracions provenen de la distribució de la càrrega positiva del catió orgànic a través del sistema ressonant policíclic i depenen del pH del medi
antocianina
Bioquímica
Denominació genèrica d’un grup de pigments vegetals que donen les coloracions vermelles, morades i blaves de les flors, de molts fruits i d’algunes fulles, escorces i arrels.
Són constituïdes per mono i diglicòsids d’una antocianidina, aïllable per hidròlisi àcida Els principals sucres presents són la glucosa, la ramnosa i la galactosa
pirili
Química
Catió aromàtic heterocíclic derivat formalment del piran per oxidació.
Forma sals estables amb els àcids minerals, algunes de les quals, especialment els clorurs, es troben a la natura com a constituents de les antocianines antocianidina Les sals de pirili són solubles en l’aigua i originen solucions àcides
pelargonidina
Química
Antocianidina obtinguda per hidròlisi del clorur de pelargonina.
Es troba en les flors del gerani escarlata i en la dàlia de color vermell ataronjat És un sòlid cristallí, higroscòpic, de color vermell, que es fon per damunt de 350°C És soluble en l’aigua i en l’alcohol