Resultats de la cerca
Es mostren 6 resultats
cetosa-1-fosfat-aldolasa
Bioquímica
Aldolasa que catalitza l’escissió d’un cetosa-1-fosfat en dihidroxiacetona-fosfat i un aldehid; posseeix una ampla especificitat i actua també sobre el fructosa-1,6-difosfat; ha estat obtinguda cristal·litzada del fetge de bou.
aldolasa
Bioquímica
Denominació genèrica de diversos enzims (que havien estat anomenats liases
) que intervenen en el metabolisme dels glúcids i d’alguns aminoàcids i són capaços de trencar enllaços carboni-carboni (mitjançant una reacció inversa de la condensació aldòlida
o una reacció similar).
Les principals aldolases són la cetosa-1-fosfat-aldolasa, la fructosa-difosfat-aldolasa i d’altres d’especificitat restringida que tenen com a substrat els fosfats de l’hidroxioxobutirat, de l’eritrulosa, de la ribosa i de la desoxiribosa, així com la L -treonina i la L -allotreonina
d-sedoheptulosa
Bioquímica
Cetosa que en forma de 7-fosfat i 1,7-difosfat forma part del cicle del carboni (fotosíntesi).
cetohexosa
Bioquímica
Denominació genèrica dels monosacàrids de sis àtoms de carboni, el grup carbonil dels quals és de tipus cetònic (cetosa).
Hi ha quatre cetohexoses diferents, que són la sicosa, la fructosa , la sorbosa i la tagatosa
monosacàrid
Bioquímica
Sucre simple constituït per un polihidroxialdehid (en el qual cas rep el nom d’aldosa) o una polihidroxicetona (cetosa) i obtingut per hidròlisi dels polisacàrids.
Els monosacàrids, anomenats també oses , pertanyen al grup dels glúcids o hidrats de carboni glúcid i tenen la fórmula general CH 2 O n , on n ≥3 Els més simples són les trioses n = 3 Els més abundants són les hexoses n = 6, i d’aquestes, la D-glucosa Les aldopentoses n = 5 són components dels àcids nucleics Un dels sucres de caràcter àcid més importants és l’àcid ascòrbic vitamina C Tots els monosacàrids simples són sòlids blancs, cristallins, molt solubles en aigua i insolubles en dissolvents no polars N'hi ha molts que són dolços Tots exceptuant la dihidroxiacetona posseeixen algun…