Resultats de la cerca
Es mostren 169 resultats
malla electrosoldada
Construcció i obres públiques
Malla per a l’armadura d’un element de formigó armat, els lligams de la qual en els punts d’encreuament són fets amb soldadura elèctrica.
Són preparades de forma industrialitzada
antimoni groc
Química
Forma al·lotròpica inestable de l’antimoni, obtinguda oxidant a l’aire, a -90°C, l’hidrur SbH 3
.
A la llum es transforma en antimoni negre És dubtós si és un veritable allòtrop, puix que totes les mostres preparades contenen hidrogen
salsa

Diferents tipus de salses
Gastronomia
Mescla de productes comestibles, amb la participació important d’espècies, herbes i condiments diversos, de consistència líquida o pastosa, emprada per a acompanyar les viandes o els productes alimentaris per tal de fer-los més saborosos o d’incitar el desig d’ingerir-los.
De les moltes varietats de salses que existeixen, les més emprades als Països Catalans són l’allioli, la beixamel, l’escabetx, la maionesa, el romesco, la salsa blanca feta com la beixamel però sense llet i, eventualment, amb brou i adobada amb anxoves picades, tàperes, pebre, ceba i altres condiments, la salsa de tomàquet sofregit de ceba, polpa de tomàquet, oli i sal, la salsa picant al curry curry, la salsa ketchup salsa de tomàquet amb ceba, pebrot, sucre, mostassa, xampinyons, pebre, vinagre, etc, la salsa tàrtara feta amb rovell d’ou, oli, vinagre o llimona i altres…
encunyació
Disseny i arts gràfiques
Procediment per a assenyalar el tall, tallar o perforar papers i cartons segons una determinada forma, generalment un perfil tancat.
Hom el duu a terme amb màquines especials, dites encunyadores, mena de premsa proveïda d’encunys, i també amb màquines tipogràfiques o flexogràfiques especialment preparades
tallarina

Tallarines
© Fototeca.cat - Corel
Alimentació
Cadascuna de les peces d’un dels tipus de pasta
de farina en forma de tiretes llargues i estretes.
Hom les cuina de diverses maneres bullides i preparades amb mantega, formatge ratllat i, eventualment, salsa de tomàquet, gratinades, com a fideus, com a macarrons, etc
tintura
Farmàcia
Preparat galènic fet per extracció mitjançant alcohol diluït del contingut soluble i actiu de parts de plantes o animals.
La majoria són preparades al 10% Són obtingudes per maceració i lixiviació de la planta triturada, d’una manera anàloga a l’emprada per als extrets
concocció
Farmàcia
Mescla de substàncies medicinals preparades mitjançant un procés tèrmic.
vacuna
Preparat que estimula la formació d’anticossos, amb la qual cosa hom aconsegueix una immunització específica, activa i duradora contra diverses infeccions.
Les vacunes anomenades així en record del procediment de Jenner, que fou el primer a utilitzar limfa d’animal afectat de vaccí per a prevenir la verola són elaborades amb gèrmens vius, atenuats o morts, o bé amb secrecions microbianes o amb les albúmines derivades de llur desintegració antivirus Els preparats amb gèrmens vius i virulents, malgrat posseir un fort poder immunitzant, han estat rebutjats pel risc que comporten Les vacunes amb gèrmens atenuats són preparades sotmetent aquells bacteris o virus a unes condicions de vida inadequades pas per la sang d’animals refractaris…
poció
Farmàcia
Forma farmacèutica d’administració oral, líquida, edulcorada i amb una concentració tal en principis actius que ha d’ésser administrada a cullerades.
Cal no confondre les pocions, dolces i transparents, amb les mixtures, opaques i gairebé mai dolces tampoc no són pocions les tisanes, que hom pren a una dosi superior a 100 cm Generalment són preparades mesclant xarop medicamentós amb infusions, decuits o solucions de productes actius
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- Pàgina següent
- Última pàgina