Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
antiescumejant
Alimentació
Química
Producte que evita o redueix la formació d’escuma, o la destrueix un cop formada.
Els antiescumejants actuen modificant la tensió superficial, i llur eficàcia individual depèn del medi i en particular del pH Entre els utilitzats industrialment hom pot esmentar el 2-octanol, els olis sulfonats, el fosfat de tributil i, sobretot, les silicones Les silicones permeten de resoldre gairebé tots els problemes d’escuma i són actives a concentracions molt febles, àdhuc a 0,1 parts per milió Els antiescumejants són emprats en nombroses i molt diverses indústries, tant en medis aquosos com en no aquosos En particular, hom els utilitza en molts processos d’elaboració d’aliments, com…
octanol
Química
Cadascun dels alcohols isòmers de fórmula C8H1 8O derivats del n-octà.
Els més importants són l’1-octanol, líquid que bull a 194,5°C, obtingut per reducció de l’àcid caprílic i emprat en perfumeria i com a antiescumejant, i el 2-octanol, líquid que bull a 180°C, obtingut per destillació del ricinoleat sòdic en presència d’un excés d’hidròxid sòdic La seva forma natural és la R - És emprat com a humectant, antiescumejant i en la manufactura de plastificants
vaselina
Química
Material amorf, gairebé incolor, la consistència del qual varia amb la temperatura ambiental des d’una cera translúcida fins a un oli viscós, soluble en els medis apròtics i insoluble en l’aigua, que hom obté per destil·lació fraccionada del petroli.
És constituïda fonamentalment per una mescla d’hidrocarburs saturats, des de C 1 6 fins a C 2 2 És emprada principalment en farmàcia, com a vehicle per a diversos fàrmacs, i també en la preparació de greixos lubrificants, protectors de l’oxidació i repellents d’insectes, i en la indústria alimentària, com a agent antiescumejant