Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
al·liïna
Bioquímica
Constituent inodor del bulb de l’all, present també en d’altres espècies del gènere Allium
, que dóna un hemihidrat que es fon a 164-166°C.
Soluble en aigua, insoluble en els solvents orgànics Per l’acció d’un enzim específic produeix olor d’all i té una acció antibacteriana similar a la de l’allicina
albúmina
Bioquímica
Nom genèric d’un grup de proteïnes solubles en aigua pura i en solucions salines diluïdes, insolubles en alcohol de grau elevat.
Les albúmines són solubles en solució mig saturada de sulfat d’amoni, però precipiten si la solució se satura amb aquesta sal i abans de la saturació si el medi és àcid tenen caràcter àcid punts isoelèctrics ben inferiors a 7, pes molecular elevat i són susceptibles de cristallització en condicions adequades Llurs solucions es coagulen per la calor entre 70°C i 90°C En total absència de sals no hi ha coagulació, però es produeix tanmateix una desnaturalització irreversible Les albúmines són, generalment, riques en àcids glutàmic i aspàrtic, lisina i leucina, contenen asparagina i glutamina i…