Resultats de la cerca
Es mostren 32 resultats
amigdalina
Bioquímica
Glucòsid cianogenètic present en les llavors de moltes rosàcies, de fórmula:
Soluble en aigua i en alcohol calent, insoluble en èter, és obtinguda de les ametlles amargues desengreixades per extracció amb alcohol bullent.
Dóna un trihidrat que es fon a 200°C l’anhidre es fon a 214-216°C L'emulsina i els àcids minerals diluïts l’hidrolitzen i donen àcid cianhídric, benzaldehid i dues molècules de glucosa És emprada en perfumeria en forma d’essència d’ametlles amargues
adrenosterona
Bioquímica
Corticoesteroide d’activitat andrògena que es forma a la zona cortical de les càpsules suprarenals a partir de la Δ4-androstà-3,17-diona.
Es fon a 224°C, i és la substància G de Reichstein
àcid uridílic
Bioquímica
Nucleòtid de l’àcid ribonucleic del llevat.
És un sòlid cristallí, soluble en l’aigua i alcohol, que es fon amb descomposició a 202°C
arecaïdina
Bioquímica
Alcaloide de l’areca.
Sòlid soluble en aigua, que es fon, anhidre, a 232°C El seu èster metílic és l'arecolina
anagirina
Bioquímica
Alcaloide present a les llavors del garrofer del diable i de la gatosa, de fórmula:
Forma una massa vítrica groguenca, soluble en aigua, i dóna un clorhidrat que es fon, anhidre, a 296°C
quercetina
Bioquímica
Antoxantidina constituent de la quercitrina
.
És un sòlid cristallí que es fon a 316-317°C, soluble en alcohol i acetona i poc soluble en l’aigua
salicina
Bioquímica
Farmàcia
Glucòsid que ocorre en diverses espècies de Salix i de Populus, i que condueix per hidròlisi a una molècula de glucosa i a una d’alcohol salicílic.
És un sòlid cristallí, soluble en alcohol i aigua, que es fon a 205-207°C És emprat en medicina, com a febrífug i com a antireumàtic
putrescina
Bioquímica
Diamina molt tòxica, d’olor desagradable, que es forma en la putrefacció de les proteïnes per descarboxilació de l’ornitina (ptomaïna).
És un sòlid cristallí, soluble en l’aigua, que es fon a 28°C i bull a 159°C Presenta caràcter fortament bàsic i és emprada en síntesi orgànica Forma un dihidroclorur que per escalfament es converteix en pirrolidina
piridoxamina
Bioquímica
Amina aromàtica heterocíclica, l’estructura de la qual és íntimament relacionada amb la de la piridoxina
.
És un constituent del complex vitamínic B 6 Forma un dihidroclorur, soluble en l’aigua i l’alcohol, que es fon a 227°C amb descomposició, presenta activitat vitamínica i és emprat en medicina com a complement de la nutrició
ornitina
Bioquímica
Aminoàcid no essencial que correspon a la fórmula NH2 (CH2)3 CH(NH2) COOH.
L’isòmer natural, L+ornitina, és soluble en l’aigua i l’alcohol i es fon a 140°C L’ornitina és produïda per l’organisme a partir de l'arginina, no formant part de la constitució de les proteïnes