Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
miristat
Química
Qualsevol sal o èster de l’àcid mirístic.
En forma de glicèrid es troba en els greixos animals i en els olis vegetals El més important és la trimistirina, que hom obté de la nou moscada per extracció amb èter
àcid mirístic
Química
Àcid alifàtic saturat que es fon a 58°C i bull a 122°C a 1 mm de pressió.
Es troba en forma de glicèrid en els greixos animals i en els olis vegetals És present a la mantega en el 12,1% Pot ésser obtingut a partir de la trimistirina, èster glicèric contingut en la nou moscada
oleïna
Química
Oleïcultura
Triglicèrid de l’àcid oleic (glicèrid).
Forma part de la majoria de greixos i olis vegetals, constituint al voltant del 80% de l’oli d’oliva És un líquid oliós, més lleuger que l’aigua, que se solidifica a -5,5°C Hom l’obté dels olis vegetals refinats És emprada per a la preparació d’àcid oleic i com a lubrificant tèxtil
àcid linolènic
Àcid de fórmula empírica C18H30O2, present com a glicèrid en la majoria dels olis assecants.
àcid làuric
Química
Àcid gras contingut com a glicèrid en la llet, en l’esperma de balena i en diversos olis vegetals, com el de palma i el de coco.
Els anèl·lids poliquets
Característiques generals El poliquet de la fotografia, una espècie errant, Lepidasthenia elegans , permet d’observar la clara segmentació externa del cos i la distribució de les setes a cada anell, com també la diferenciació del cap, a la part anterior del cos Aquesta espècie viu principalment a l’interior de les concrecions calcàries dels ambients coralligen i el precoralligen Lluís Dantart Els poliquets constitueixen el grup més ampli i divers del fílum dels anèllids Es tracta d’animals multisegmentats i proveïts d’unes expansions laterals molt característiques, anomenades parapodis, que…