Resultats de la cerca
Es mostren 27 resultats
pebre vermell
Corel
amarant
Alimentació
Química
Colorant sintètic del grup dels monoazoics ( Colour Index
: Vermell àcid 27; n.° 16 185).
Pólvores de color vermell bru, solubles en aigua És obtingut copulant l’àcid naftiònic diazotat i l’àcid R És emprat en el tint de la llana i de la seda en bany àcid dóna color roig purpuri, en la fotografia en color i en la indústria alimentària en aquells productes en què és autoritzat darrerament diversos països l’han eliminat de les seves llistes positives a Catalunya és permès amb les limitacions habituals de qualitat, dosi i producte final que es vulgui acolorir
tintòmetre
Alimentació
Aparell per a identificar i mesurar el color com a característica global objectivable d’un aliment.
El model més divulgat és el de Lovibond, que és fonamentat en una colorimetria subtractiva a partir del blanc per mitjà de filtres dels colors primaris vermell, groc i blau fins a igualar el color de la mostra
sobrassada
Alimentació
Embotit cru, tou, vermell, fet amb pasta de carn de porc (i eventualment de boví), cansalada i greix de porc, adobat amb sal, pebre vermell i altres espècies.
La barreja madura abans d’omplir-ne el budell i dessecar-se És típic de les Illes Balears i Pitiüses
caiena
Alimentació
Pebre vermell obtingut d’una varietat de bitxo procedent de Caiena (Guaiana Francesa).
cirera d’arboç
© Fototeca.cat
Alimentació
Botànica
Fruit bacciforme de l’arboç, comestible, de superfície granelluda i vermell a la maturitat.
pebre
Corel
Alimentació
Fruit del pebrer (Piper nigrum).
Hom anomena pebre negre el fruit no ben madur, dessecat, i pebre blanc el fruit madur, dessecat i privat de cobertes Tant el pebre negre com el pebre blanc, com també tots els altres pebres llarg, vermell, de Jamaica, etc, són aromàtics, sovint de tast pungent, a causa de les oleoresines o dels alcaloides, són emprats com a condiment i per a adobar carns i derivats i hom els consumeix sencers o polvoritzats L’anàlisi en especial dels polvoritzats, que són fàcilment adulterables inclou micrografia, determinació d’olis volàtils i fixos, d’extractes eteri, alcohòlic i aquós, de…
tomàquet negre de Crimea
Alimentació
Botànica
Agronomia
Varietat de tomàquet de color
vermell fosc marronós, amb estries verdes a la
part superior.
De gust més dolç que altres varietats, és ideal per a degustar amb oli d’oliva És una varietat adaptable a diferents situacions climàtiques i el seu pes pot arribar al mig quilo
tabasco
Alimentació
Salsa picant feta amb una varietat de pebre vermell (el tabasco) per maceració, fermentació i maduració.
És envasada amb vinagre
nitrosomioglobina
Alimentació
Substància responsable del color vermell de les carns adobades, formada per reacció dels nitrits amb la mioglobina.