TEMES

La Fundació Enciclopèdia i l'FCRi col·laboraran en projectes de divulgació científica

20200729_conveni_divulcat_full_fcri.jpg

El 29 de juliol de 2020, la Fundació Enciclopèdia i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) han subscrit un conveni mitjançant el qual preveuen col·laborar en diversos projectes de divulgació científica en el marc català i realitzar difusió i promoció d’iniciatives de cada banda. Una d’aquestes serà el portal divulgador d’Enciclopèdia Divulcat, que serà impulsat per ambdues institucions per tal de dinamitzar la comunitat científica, a fi que utilitzi aquest suport com una de les vies de disseminació dels seus resultats.

El projecte de divulgació científica digital en català, Divulcat, dona a conèixer, en un llenguatge planer, les novetats i els coneixements científics de la mà dels experts més reconeguts de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. És una comunitat oberta en la qual participen, amb els seus articles divulgadors, investigadors i grups de recerca dels centres més rellevants dels Països Catalans que volen compartir les seves investigacions, inquietuds o activitats referents a la totalitat i diversitat del coneixement científic.

El portal Divulcat va veure la llum el febrer del 2018, i ofereix la consulta i la lectura de tots els articles en obert i gratuïtament. Amb aquest projecte, es pretén pal·liar la distància entre ciència i coneixement públic, i donar a conèixer al públic general les novetats, teories i opinions científiques actuals dels diversos camps de la ciència.

Cada científic o grup d’investigació disposa a Divulcat d’un blog en el qual publica articles amb la periodicitat i ritme que desitja. La pàgina d’inici de cada blog mostra tots els articles ordenats cronològicament, de més recents a més antics, i ofereix un espai de presentació del científic o del grup de recerca en què consta l’àmbit de treball, el currículum i altres dades d’interès per als usuaris.

Contacta amb Divulcat