Vicent Sanchis i Llàcer

(València, 1961)

Vicent Sanchis i Llàcer

© RAC1

Periodista.

Llicenciat en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, col·laborà en diverses publicacions periòdiques. Fou director d’El Temps (1984-88), de la revista Setze i dels diaris El Observador i Avui (1996-2007), de l’editora del qual, el Consell Editorial de la Corporació Catalana de Comunicació SL, fou president, i és columnista i articulista habitual d’aquest diari amb el pseudònim de Desclot i amb el seu propi nom.

En el camp audiovisual, ha estat guionista i director de diversos programes de Televisió de Catalunya, com Pares i fills i Stromboli, i els anys 2009-10 fou director del canal Barça TV. Professor de la Universitat Ramon Llull i membre del patronat de la Fundació Catalunya Oberta, des del 2008 forma part de la direcció del Grup Cultura 03, dedicat a impulsar la indústria cultural en català.

El 2009 guanyà el premi Joan Fuster d’assaig amb Franco contra Flash Gordon i l’any 2010 publicà Tebeos mutilados, llibres en què s’examinen la pràctica i els efectes de la censura franquista en el gènere del còmic. També és autor d’Adéu Espanya, adéu Catalunya (2010), amb Miquel Porta Perales, i El malson, quan la realitat supera la ficció (2010), amb Lluís Prenafeta. L’any 2012 rebé el premi Carles Rahola d’assaig per Cinquanta anys després (noves reflexions sobre el “cas” valencià) —titulat posteriorment Valencians, encara—, en què analitza l’impacte del llibre de Joan Fuster Nosaltres els valencians. El 2012 succeí Josep Maria Antràs en el càrrec de secretari general de la Fundació Catalunya Oberta.

El 2017 fou nomenat director adjunt del diari digital El Món i, el març d’aquest any, director de Televisió de Catalunya, en substitució de Jaume Peral, càrrec en el qual cessà l’abril del 2022.