Resultats de la cerca
Es mostren 25 resultats
Frigo SA
Economia
Empresa fabricant de gelats i productes congelats.
Constituïda a Barcelona el 1927, fou adquirida el 1973 per la multinacional angloholandesa Unilever , que l’any 1999 l’absorbí totalment Un any abans de l’absorció, els ingressos foren de 181325,35 milers d’euros amb una plantilla de 737 persones a les plantes industrials de Barcelona i Alcobendas Madrid El 2008 tancà la fàbrica de Barcelona, que adquirí el grup Farggi, de la família Farga, per tal de complementar el seu negoci de pastisseria i restauració amb el de gelats, i se'n quedà part de la plantilla
Camuñas
Municipi
Municipi de la província de Toledo, Castella-la Manxa, drenat pel riu Amarguillo, afluent del Záncara.
Agricultura de secà sobretot vinya i ramaderia Indústria conservera congelats i explotació minera coure, plom, ferro
Caldas de Reis
Municipi
Municipi de la província de Pontevedra, Galícia, drenat per l’Umia.
Economia industrial químiques, làctiques, congelats, pell, amb pervivència de l’agricultura i la ramaderia boví Hi ha un establiment termal Es conserven restes de les antigues termes romanes i l’església romànica de Santa Maria s XII
Ferdinand Carré
Enginyer francès.
Construí la primera màquina frigorífica de compressió, i ideà l’ús de l’amoníac com a fluid frigorigen Estudià el transport d’aliments congelats, i el 1875 el vaixell “Paraguay”, equipat d’acord amb les seves indicacions, transportà per primera vegada carn congelada des de Buenos Aires a le Havre
treball virtual
Física
Tecnologia
Treball d’una força, corresponent a un desplaçament virtual del seu punt d’aplicació.
Segons el principi dels treballs virtuals , per a un sistema de punts materials sotmesos a lligams i en un instant donat, els desplaçaments dels punts compatibles amb els lligams són aquells que, mantenint els lligams congelats, fan que el treball total de les forces exteriors al sistema que hi actuen sigui nul D’aquest principi deriva tota la dinàmica analítica clàssica principi de D’Alembert
humectant
Alimentació
Química
Substància higroscòpica que hom addiciona a certs productes alimentaris.
La finalitat és retenir-ne l’aigua, retardar-ne l’assecament i mantenir-ne la textura inicial, o també protegir els congelats de l’agressió que patirien pels cristalls de gel També s’utilitzen molt com a edulcorants de volum En són exemples el xarop de glucosa, el sucre invertit, la mel, el sèrum de formatge en pols, el glicerol i el sorbitol Tots aquests permeten afegir-hi sucre sense haver d’augmentar la quantitat d’aigua, amb la qual cosa es pot prevenir el creixement de fongs
fosforescència
Física
Emissió de radiació deguda a transicions electròniques en les quals l’estat excitat i l’estat normal tenen diferent spin.
Aquesta emissió, a diferència de la fluorescència, persisteix durant un quant temos després de suprimida l’excitació Primerament la seva intensitat disminueix segons una funció exponencial del temps com la fluorescència, i després més lentament, segons una cinètica més complicada Els espectres de l’emissió fluorescent i de la fosforescent solen ésser idèntics, i la superior persistència de la segona sorgeix del fet que determinats estats electrònics metaestables són “congelats”, i n'esdevé necessària l’excitació tèrmica per a produir l’emissió Moltes vegades aquests estats…
Societat Anònima de Productes Alimentaris Nestlé
Empresa industrial, fundada a Barcelona l’any 1920, filial al 100% de l’empresa suïssa Nestlé, SA.
El seu domicili social és a Esplugues de Llobregat Baix Llobregat, i és la més important de les multinacionals estrangeres que actuen a Catalunya Té 4 fàbriques a Catalunya de les 15 que hi ha a l’Estat espanyol Sant Celoni Vallès Oriental, Girona Gironès, Molins de Rei Baix Llobregat i Olot Garrotxa El 1996 traslladà la fàbrica de gelats Camy de Viladecans Baix Llobregat a Guadalajara Directament o a través d’un nombrós grup de filials, fabrica i comercialitza una àmplia gamma de productes lactis, cafè i derivats del cafè i el cacau, gelats, aliments preparats i congelats, sopes…
Societat Anònima Nestlé
Empresa suïssa, capdavantera en el sector de les indústries alimentàries, amb domicili a Vevey.
Formada com a conseqüència de la fusió el 1905 de l’Anglo Swiss, Condensed Milk Co fundada el 1868 i la Henry Nestlé SA fundada el mateix any, prengué la denominació actual el 1977 Dedicada inicialment a la producció de llet condensada i farines làcties, ha ampliat la seva activitat per la compra d’altres empreses del mateix sector Peter Cailler-Chocolats Suisses 1929, Maggi 1947, Findus International 1962, aliments congelats, Libby 1970, sucs de fruita, Buitoni-Perugina 1988, pastes, Source Perrier 1992, aigua embotellada i d’altres com Alcon Laboratoires productes farmacèutics…
Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona
Centre d’investigació bàsica i aplicada en el camp de la medicina regenerativa fundat l’any 2004.
És una fundació pública, el patronat de la qual està constituït per la Generalitat de Catalunya i el ministeri de sanitat És emplaçat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona PRBB, junt amb el Centre de Regulació Genòmic CRG i l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica IMIM Juan Carlos Izpisúa Belmonte en fou el director des de la fundació fins el 2014, que fou substituït per Ángel Raya Consta d’un banc de línies cellulars, dirigit per Anna Veiga, i d’un centre d’investigació en cèllules mare humanes i les seves aplicacions Treballa amb la xarxa de bancs de preembrions humans congelats…