Resultats de la cerca
Es mostren 43 resultats
oleomargarina
Alimentació
Producte líquid que resulta de fondre seu i deixar-lo refredar a 35°C.
Correspon a un 50% del seu, i la part sòlida és l’oleoestearina Hom l’empra per a fer margarina
descongelar
Alimentació
Col·locar un aliment congelat a temperatures superiors a 0°C a fi de poder-lo consumir.
glacejat
Alimentació
Procediment de conservació d’un aliment congelat que consisteix a banyar-lo o ruixar-lo amb aigua freda perquè es formi a la superfície una capa fina de gel que n’impedeixi la deshidratació.
escaldar
Alimentació
Sotmetre (un aliment) a l’acció de l’aigua bullent o del seu vapor per reblanir-lo i fer-lo més comestible i, en processos tecnològics de conservació, per destruir-ne els enzims que conté.
llardó

Llardons
© MPG
Alimentació
Cadascun dels trossos de sagí que resten després de premsar-lo per extreure’n el llard.
polvoró
Alimentació
Pastís petit elaborat amb farina, llard o mantega i sucre, que esdevé en pols en mossegar-lo.
clarificació
Alimentació
Química
Procés industrial de separació de les partícules sòlides suspeses en un líquid a fi d’aclarir-lo.
Si hom deixa un líquid tèrbol en repòs, les partícules suspeses, quan són més denses que el medi, es concentren en el fons, i hom pot retirar el líquid clar per la part superior La primera llei de Stokes defineix el moviment de la partícula en el si del fluid expressant la velocitat final de caiguda de l’esmentada partícula en funció de la seva mida, de la diferència de densitats entre el sòlid i el fluid i de la viscositat L’eficàcia d’un mètode de clarificació dependrà del valor d’aquesta velocitat Així, hom podrà clarificar un líquid per gravetat quan la velocitat sigui elevada, i recórrer…
pernil dolç

Pernil dolç
Alimentació
Pernil de porc, desossat, assaonat, nitrificat i cuit, emmotllat amb cobertes o en llauna.
Hom pot fumar-lo o afegir-li espècies i condiments és considerat una carn freda
cabdell

Cabdells
Yoni Vargas (cc-by-nc-4.0)
Botànica
Alimentació
Varietat cultivada de l’enciam, de la família de les asteràcies o compostes, que es caracteritza per tenir les fulles disposades en una roseta, més aviat petita, molt densa i apinyada.
Es menja en amanida En els receptaris sovint es recomana preparar-lo acompanyat d’anxoves de l’Escala i una vinagreta