Resultats de la cerca
Es mostren 88 resultats
gel en galetes
Hidrologia
Geomorfologia
Conjunt de fragments de gel de forma aproximadament circular, d’entre 30 cm i 3 m de diàmetre i 10 cm de gruix, amb les vores aixecades pel xoc constant d’aquests fragments entre ells, que es formen en aigües marines o continentals agitades a partir de gel granulat agregat.
Les galetes Viñas
La gran empresa catalana de galetes va ser la creada per Pere Viñas el 1879 Anunci publicat en una revista barcelonina a la dècada dels anys vuitanta Si Pere Palay va ser l’introductor del procés industrial en la fabricació de galetes, la gran empresa d’aquest sector fou l’obra d’un altre Pere, Pere Viñas i Renom, una mica més tard que ho feu el primer Viñas i Companyia, la seva empresa, establí la fàbrica a Sant Martí de Provençals-Poblenou, el 1879, al carrer de Castillejos L’edifici i els tallers adjunts ocupaven un terreny de 4 000 m 2 El seu nom popular serà el…
Pere Palay i Companyia, fabricant de galetes a Badalona
Pere Palay i Pons fou el primer que aplicà les màquines per a l’obtenció de galetes i l’introductor del que s’anomenaven galetes americanes, aptes per a postres i que podien tenir nombroses composicions i formes Havia viscut i treballat a l’Amèrica del Sud i en va importar els seus coneixements i el sistema de producció industrial La fàbrica s’installà a Badalona el 1859 La seva empresa, Pere Palay i Companyia, es donà a conèixer a l’Exposició de Barcelona del 1860 Tenia ja un despatx a Barcelona al carrer dels Canvis, núm 1 El seu primer producte va ser la galeta…
pasta

Pasta de galetes estirada
© Istockphoto
Alimentació
Massa plàstica feta amb farina i aigua.
Segons el tipus de blat emprat, serveix per a fer pa, galetes o pastes alimentoses És anomenada també pasta de farina
galeta

Galetes Maria
© Fototeca.cat
Alimentació
Cadascun dels petits trossos de formes diverses, segons els motlles, en què hom divideix el producte obtingut per cocció al forn d’una massa elaborada amb farina de blat tendre, greix i sucre, productes aromàtics, altres aliments (ous, llet, llevat, malta, mel) i additius.
És de fàcil conservació, digerible i nutritiva La galeta mòlta és obtinguda en moldre massa de galeta sense sucre, no fermentada ni cuita
ganyip
Menjada lleugera consistent especialment en fruita seca i galetes.
Nutrexpa
Economia
Empresa catalana del sector alimentari.
Fou fundada el 1940 per Josep Ignasi Ferrero i Cabanach i Josep Maria Ventura i Mallofré al barri de Gràcia de Barcelona Després de començar l'activitat comercialitzant productes com la mel amb la marca Granja San Francisco, el 1946 registraren la marca Cola Cao Amb els anys, incorporà noves empreses i marques i s’expandí inaugurà la nova fàbrica de Parets del Vallès 1979, comprà l’empresa La Piara 1988, entrà al mercat xinès amb Cola Cao 1989, adquirí marques com Nocilla 2002, del grup Unilever, i Mesura 2002, i comprà les galetes Cuétara 2008, que formaven part del grup SOS Amb…
Romainville
Ciutat
Ciutat del departament de Sena Saint-Denis, França, a l’àrea suburbana del NE de París, al S del canal de l’Ourcq.
És centre industrial amb fàbrica d’acumuladors, aparellatge elèctric, productes químics i farmacèutics, productes alimentaris galetes, pastes, caldereria, construcció mecànica i indústria paperera
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- Pàgina següent
- Última pàgina