Resultats de la cerca
Es mostren 46 resultats
crudivorisme
Alimentació
Sistema o règim d’alimentació que exclou, en major o menor mesura, la ingestió d’aliments cuits.
La dieta crudívora incorpora verdures, fruites, fruites seques, llavors, cereals germinats i llegums germinades, sempre crus Malgrat que molts seguidors d’aquesta proposta alimentària alternativa són vegans, alguns també incorporen els làctics crus en la seva alimentació Els principals riscos nutricionals d’aquesta dieta són el dèficit de calories, proteïnes i vitamina B12, i aquests seran més grans si també s’exclouen els làctics de l’alimentació També existeixen riscos de toxoinfecció alimentària, pel fet de no sotmetre els aliments al tractament tèrmic que elimina els microorganismes…
Gallarate
Ciutat
Ciutat de la província de Varese, a la Llombardia, Itàlia, al NE de Milà, entre els rius Ticino i Olona.
S'estén entre els pujols de Varesotto, en un punt d’encreuament de carreteres i ferrocarrils Nucli industrial, amb indústria tèxtil cotó, producció de derivats làctics i fàbriques de construccions mecàniques
Allgäu
Comarca dels Prealps alemanys entre els Alps d’Allgäu i el llac de Constança.
És una àrea de pluviositat abundant i pastures, dedicada a la ramaderia bovina i a l’elaboració de derivats làctics És, alhora, un important centre d’atracció turística La principal concentració urbana és Kempten
Guriezo
Municipi
Municipi de la comunitat autònoma de Cantàbria, drenat pel riu Agüera i delimitat pel S per la comunitat autònoma basca.
El cap del municipi és El Puente Hi ha agricultura cereals, llegums i ramaderia boví A més de la indústria derivada pruductes làctics, s’hi troben manufactures de ferro i serradores L’embassament del Juncal és aprofitat per a l’obtenció d’electricitat
Guitiriz
Municipi
Municipi de la província de Lugo, Galícia, delimitat al NW per la Serra da Loba i al SW per la Serra da Cova de Serpe.
Hi ha agricultura cereals, patates, farratges, ramaderia bovina i pedreres de granit Quant a la indústria, hi predomina l’elaboració de productes làctics i les manufactures de la fusta Hi tenia un balneari famós, actualment abandonat El més destacable del terme són els jaciments arqueològics a Agro das Calzadas i Buriz i les esglésies gòtiques de Santo Estevo de Parga i de San Xoán de Lagostelle
carragheen
Botànica
Farmàcia
Mucílag hidrocol·loide format per sals de calci, potassi, sodi, amoni o magnesi d’èsters sulfúrics de polisacàrids derivats de la galactosa i de l’anhidrogalactosa.
Hom l’obté de les algues vermelles dels gèneres Chondrus condrus i Gigartina es presenta en pólvores Forma gels amb l’aigua i estabilitza emulsions i suspensions És molt emprat en la indústria alimentària com a additiu en derivats làctics, productes amb contingut energètic reduït i en derivats de la fruita i en farmàcia com a emollient, laxant i pectoral Hom l’anomenada també carrageen, carragaen, carragenina i gelatina de molsa d’Irlanda
Anchorage
Ciutat
Ciutat de l’estat d’Alaska, als EUA, vora el Cook Inlet.
Centre comercial que explota els recursos naturals de les rodalies fusta, caça, pesca, conserves de salmó, productes làctics i miner or, petroli, carbó Però l’economia es basa principalment en les activitats de defensa governamental bases aèries militars Comunicada pel ferrocarril de Fairbanks a Seward i per carretera, és també una escala aèria pels vols, via polar, que uneixen els EUA amb Europa i l’Àsia oriental La ciutat fou molt malmesa pel terratrèmol del 1964
microbiologia d’aliments
Alimentació
Biologia
Estudi de les relacions entre els microorganismes i els aliments.
Aquestes relacions poden ésser beneficioses aliments obtinguts per fermentació o perjudicials contaminacions microbianes que causen deterioració o intoxicacions Les fermentacions industrials d’interès alimentari són degudes a bacteris làctics —sols olives, embotits, iogurt, formatge o amb uns altres microorganismes formatge, salses de soia—, bacteris acètics vinagre, llevats begudes alcohòliques, pa, etc La deterioració biològica dels aliments és deguda a microorganismes bacteris, llevats, floridures Les contaminacions per bacteris patògens ocasionen toxinfeccions salmonellosi o intoxicacions…
frugivorisme
Dietètica
Sistema o règim alimentari que exclou, en major o menor grau, la ingestió d’aliments que no siguin fruites.
Malgrat que la dieta frugívora s’emmarca dins del vegetarianisme, és una opció molt més restrictiva que altres propostes vegetarianes El frugivorisme sempre exclou les carns, els làctics, els ous, els llegums i els cereals, i també evita els aliments processats, els suplements nutricionals i els aliments enriquits Les versions menys estrictes inclouen, a més de fruites fresques, la fruita seca, les llavors i les hortalisses que botànicament són fruites, com el tomàquet, l’albergínia, el pebrot, l’alvocat, el carbassó o la carbassa Des del punt de vista nutricional, la dieta frugívora és…
salmonel·losi
Patologia humana
Nom genèric de les malalties produïdes per bacteris del gènere salmonel·la.
La via de transmissió més habitual és la via oral, per la ingestió d’aliments contaminats, freqüentment carns, ous i llet i derivats làctics Després de 24 o 48 hores d’haver ingerit l’aliment contaminat, la persona comença a patir els símptomes de la intoxicació, que solen ser vòmits, diarrea i febre, que duren d’un a set dies i es tracten amb medicaments antibiòtics Per a eliminar el bacteri poc resistent a condicions ambientals com la llum solar, concentracions elevades de sal, dessecació i, especialment, la calor, i així reduir el risc de patir salmonellosi, és necessari sotmetre els…