Resultats de la cerca
Es mostren 48 resultats
beguda refrescant
Alimentació
Designació genèrica de les begudes no alcohòliques (que són les begudes no fermentades), carbòniques o no, preparades amb aigua i alguns ingredients, com sucs i extrets de fruites o d’altres parts de plantes, essències, sucres i additius (edulcorants, colorants, etc.).
ordiat
Alimentació
Aigua d’ordi, preparada per cocció sobretot d’ordi perlat.
És refrescant i diürètic
sidral
Farmàcia
Preparat constituït per una mescla d’àcid tartàric (20%), bicarbonat sòdic (20%) i sucre en pols (60%) amb addició d’unes gotes d’essència de llimona i granulat amb alcohol.
Hom el pren com a beguda refrescant, efervescent i lleugerament laxant
esponjat
Alimentació
Sucre a punt de bola fort, esponjat amb glaça feta de clara d’ou i sucre de llustre i un pols de crémor tàrtar.
Hom el serveix a peces per a dissoldre amb aigua És emprat com a refrescant
magnèsia efervescent
Farmàcia
Mescla de carbonat de magnesi, bicarbonat sòdic i àcid tartàric o cítric que, en desfer-se en l’aigua, produeix efervescència per reacció del bicarbonat amb l’àcid.
Hom se la pren com a refrescant i com a laxant suau Antigament era preparada amb citrat de magnesi
pastís
Enologia
Licor aperitiu d’uns 45° alcohòlics, originari de Marsella i típic de Provença, fet amb anís, badiana, regalèssia i altres productes aromàtics.
Hom el consumeix tallant-lo amb unes cinc parts d’aigua fresca, i en resulta una beguda opalina, refrescant i tònica Ha estat industrialitzat sota diferents marques, bé que hom n’elabora moltes formes casolanes És considerat l’aperitiu francès per antonomàsia
refrescament
Electrònica i informàtica
Procés mitjancant el qual hom aconsegueix que les memòries de tipus RAM dinàmiques conservin llur informació en evitar que es vagi perdent la càrrega emmagatzemada en l’element capacitiu a causa de les pèrdues inevitables.
Per a evitar aquest efecte, que en produiria l’esborrament del contingut, hom els envia d’una manera periòdica un corrent que les manté constantment en tensió i, per tant, en llur estat, és a dir que contínuament es van refrescant a intervals ràpids i successius evitant els punts morts
iogurt
© Eulàlia Rius
Alimentació
Aliment obtingut per fermentació làctica de llet completa o descremada, normalment higienitzada, concentrada o no.
Els bacteris fermentadors inoculats Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus transformen la lactosa en àcid làctic, provocant la coagulació de la caseïna Té una consistència cremosa i espessa, que es fluïdifica en agitar-lo Originari dels Balcans, hom el prepara amb llet d’ovella, cabra o vaca És refrescant, nutritiu i útil en dietètica
síndria
© Fototeca.cat
Alimentació
Botànica
Fruit de la sindriera, gros, rodó, de pell llisa i verdosa, i de carn dolça, sucosa, vermella i amb molts pinyols negres.
És una fruita excellent i molt refrescant La seva composició per 100 g és de 92,1 g d’aigua, 0,3-0,5 g de proteïnes, 0,1-0,2 g de lípids, 7 g de glúcids, 28 calories, 600 UI de vitamina A i 0,005 mg de vitamina C El seu valor nutritiu és baix, llevat de les vitamines