Resultats de la cerca
Es mostren 26 resultats
amilo-
Bioquímica
Forma prefixada del mot amil, usada en alguns productes farmacèutics.
antioxidant natural
Bioquímica
Qualsevol substància dotada de propietats antioxidants present en productes orgànics naturals.
Els antioxidants naturals més potents i importants són els tocoferols tocoferol, les lecitines lecitina, l’àcid ascòrbic, els tanins taní i les gomes resina goma resina
àcid làctic
Alimentació
Bioquímica
Líquid incolor xaropós que es presenta en les formes isòmeres dextrogira i levogira.
És el producte final de la glucòlisi, i es forma per reducció de l’àcid pirúvic catalitzat per la lactat-deshidrogenasa Apareix en les cèllules musculars dels animals superiors com a conseqüència de l’activitat muscular Durant el període de repòs es transforma en glucosa en el fetge i en el cor Es produeix també en la fermentació làctica en què els sucres són transformats en àcid làctic per acció específica de certs lactobacils, els quals intervenen en la majoria dels processos espontanis d’acidificació i, per tant, en l’obtenció de llet fermentada iogurts, quefir, etc, formatges, col àcida…
luciferina
Bioquímica
Substància responsable de l’emissió lluminosa produïda per alguns éssers vius (bioluminescència).
En presència d’ATP, de l’ió Mg + + i de l’enzim luciferasa , la luciferina és oxidada per l’oxigen i dóna lloc a productes excitats capaços d’emetre llum
àcid D-glucurònic
Bioquímica
Hidroxiàcid aldehid, que té un anell de piranosa i existeix en les dues formes α i β.
Es troba distribuït en plantes i animals, en forma de combinació glicosídica amb fenols i alcohols Els glucurònids actuen com a agents de desintoxicació en l’eliminació de nombrosos productes del metabolisme És emprat com a antiartrític
reductona
Bioquímica
Mescla de productes resultants del tractament de sucres amb àlcalis concentrats i calents, de caràcter fortament reductor.
Frances Hamilton Arnold

Frances Arnold
Bioquímica
Bioquímica nord-americana.
Graduada en enginyeria mecànica i aeroespacial per la Universitat de Princeton 1979 i doctorada en enginyeria química per la Universitat de Califòrnia a Berkeley 1985, després de completar cursos de postdoctorat, el 1986 s’incorporà al California Institute of Technology, on ha dut a terme la seva carrera acadèmica i científica Ha esdevingut una pionera en la branca de l’ enginyeria genètica coneguda amb el nom d’ evolució dirigida , consistent en la simulació dels processos de selecció natural a través de la manipulació de proteïnes, especialment les que formen els enzims Ha orientat les…
catàlisi enzimàtica
Bioquímica
Acció per la qual un enzim produeix una catàlisi.
Alguns enzims necessiten, per actuar, la collaboració d’altres substàncies o coenzims La hipòtesi de Michaelis-Menten explica un dels mecanismes del seu funcionament per la formació d’un complex enzim-substrat E+S*ES, el qual es dissocia després en l’enzim no transformat més els productes de la reacció El substrat es fixa a l’enzim per enllaços covalents o secundaris damunt zones determinades de la superfície enzimàtica, anomenades centres actius
isoprè
Bioquímica
Subproducte de l’obtenció del butadiè a partir del petroli que és present en molts productes vegetals i animals.
És l’elastòmer principal del cautxú, el cautxú natural