Resultats de la cerca
Es mostren 70 resultats
Compra dels congelats
Són anomenats congelats els aliments de qualsevol tipus que han estat sotmesos a l’acció del fred fins que tota llur massa sobrepassa el punt de congelació i que, mantinguts a temperatures baixes, es conserven en perfecte estat durant períodes prolongats de temps i guarden pràcticament tot llur valor nutritiu Atès que, sotmès a temperatures inferiors als 30°C sota zero, el líquid contingut tant en l’interior com en l’exterior de les cèllules es transforma en cristalls de gel, la major part dels gèrmens que pugui contenir l’aliment són destruïts i la resta inactivats, mentre que s…
Conservació i descongelació dels congelats
Els congelats es poden conservar durant uns quants mesos a temperatures iguals o inferiors a -18°C, circumstància que només és possible si es disposa d’un congelador de tres o més estrelles i sempre que aquests aliments es mantinguin dins del congelador Si, per contra, els congelats es guarden dins del congelador d’una nevera que té menys de tres estrelles, cal consumir-los abans que no passin 3 dies d’haver-los comprat i si es guarden en el frigorífic, però no dins del congelador, abans que no passin 24 hores El temps de conservació dels congelats dins…
Mamuts congelats i altres troballes
Amb els darrers episodis glacials desaparegueren moltes espècies de mamífers, quotidians en la vida dels humans primitius i per això mateix presents en pintures rupestres i altres representacions artístiques Però el mateix glaç que provocà la desfeta en conservà les restes en alguns casos En iniciar-se el segle XX, a la Sibèria Oriental es produí una troballa sensacional Dos caçadors que seguien el rastre d’un ren a la vora del riu Berezkova foren alertats pel seu gos de la presència d’un cadàver enorme i massís era un mamut congelat Del cap gegantí, que restava quasi intacte, n’arrencaren a…
Frigo
Economia
Alimentació
Empresa fabricant de gelats i productes congelats.
Constituïda a Barcelona el 1927, fou adquirida el 1973 per la multinacional angloholandesa Unilever , que l’any 1999 l’absorbí totalment Un any abans de l’absorció, els ingressos foren de 181325,35 milers d’euros amb una plantilla de 737 persones a les plantes industrials de Barcelona i Alcobendas Madrid El 2008 tancà la fàbrica de Barcelona, que adquirí Farggi , del grup Farga , per tal de complementar el seu negoci de pastisseria i restauració amb el de gelats, i se’n quedà part de la plantilla
Primeres mesures pràctiques per a conservar els aliments
La primera mesura pràctica per tal de conservar els aliments en bon estat en el moment d’ésser consumits és, com ja ha estat suggerit, comprar-los en ordre invers a la rapidesa amb què s’alteren És a dir, començar per les conserves i aliments envasats en general continuar successivament pels cereals i derivats, verdures i hortalisses, fruites, carns, ous, embotits i formatges, lactis frescos i peix i acabar amb els congelats Cada tipus d’aliment cal que estigui embolicat de manera que resti aïllat dels altres D’aquesta manera s’evita que uns aliments s’impregnin amb les olors d’…
Camuñas
Municipi
Municipi de la província de Toledo, Castella-la Manxa, drenat pel riu Amarguillo, afluent del Záncara.
Agricultura de secà sobretot vinya i ramaderia Indústria conservera congelats i explotació minera coure, plom, ferro
Caldas de Reis
Municipi
Municipi de la província de Pontevedra, Galícia, drenat per l’Umia.
Economia industrial químiques, làctiques, congelats, pell, amb pervivència de l’agricultura i la ramaderia boví Hi ha un establiment termal Es conserven restes de les antigues termes romanes i l’església romànica de Santa Maria s XII
Ferdinand Carré
Enginyer francès.
Construí la primera màquina frigorífica de compressió, i ideà l’ús de l’amoníac com a fluid frigorigen Estudià el transport d’aliments congelats, i el 1875 el vaixell “Paraguay”, equipat d’acord amb les seves indicacions, transportà per primera vegada carn congelada des de Buenos Aires a le Havre
treball virtual
Física
Tecnologia
Treball d’una força, corresponent a un desplaçament virtual del seu punt d’aplicació.
Segons el principi dels treballs virtuals , per a un sistema de punts materials sotmesos a lligams i en un instant donat, els desplaçaments dels punts compatibles amb els lligams són aquells que, mantenint els lligams congelats, fan que el treball total de les forces exteriors al sistema que hi actuen sigui nul D’aquest principi deriva tota la dinàmica analítica clàssica principi de D’Alembert
humectant
Alimentació
Química
Substància higroscòpica que hom addiciona a certs productes alimentaris.
La finalitat és retenir-ne l’aigua, retardar-ne l’assecament i mantenir-ne la textura inicial, o també protegir els congelats de l’agressió que patirien pels cristalls de gel També s’utilitzen molt com a edulcorants de volum En són exemples el xarop de glucosa, el sucre invertit, la mel, el sèrum de formatge en pols, el glicerol i el sorbitol Tots aquests permeten afegir-hi sucre sense haver d’augmentar la quantitat d’aigua, amb la qual cosa es pot prevenir el creixement de fongs
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- Pàgina següent
- Última pàgina