Resultats de la cerca
Es mostren 120 resultats
pastisseria
Alimentació
Ofici de pastisser.
Hom classifica els productes de pastisseria en lleugers i sòlids La pastisseria lleugera comprèn les galetes, el pa de pessic, el brioix, la pasta fullada, etc La pastisseria sòlida comprèn preparacions que requereixen una digestió més llarga i que generalment són consumides durant els àpats varietats a base de carn, peix, etc o com a postres A més del seu caràcter tradicionalment artesanal, la pastisseria és avui també una activitat industrial important
pastisseria industrial
Alimentació
Activitat de producció relacionada amb un grup de productes alimentaris caracteritzats perquè tenen com a matèries primeres fonamentals: sucre, farina, ous i derivats làctics, i d’altres de complementàries com fruites confitades, cacau, melmelades, mel, llard, etc.
El procés d’elaboració d’aquests productes comprèn una fase d’amassament en pastadora, un treball de laminació o equivalent, una cocció generalment al forn i, sovint, una decoració final
Joan Turull i Estatuet

Joan Turull i Estatuet
© Gremi de Pastisseria
Gastronomia
Mestre pastisser.
Format a la pastisseria Sabat de Sant Cugat del Vallès, als vint-i-un anys es feu càrrec de la pastisseria familiar de Terrassa, un establiment que els seus pares obriren el 1946 com a forn de pa i que el 1963 reconvertiren en pastisseria Des de l’inici dels anys setanta destacà en l’elaboració de dolços sense gluten Durant molts anys compaginà la seva feina amb la docència com a mestre pastisser Es retirà el 2016, i la seva filla Aniana Turull i Salvador, ha assumit la gestió de la pastisseria L’any 1997 el seu fill Joan Turull i Salvador fundà l’empresa familiar Proceli,…
Grup Farga
Economia
Empresa d’elaboració i distribució de pastisseria i gelateria.
Fou fundada el 1957 pel pastisser Jesús Farga i Muntó Sanaüja, Segarra 1935 – Barcelona, 4 d’agost de 2011, que obrí a Barcelona una pastisseria de luxe Fou també l’introductor a Catalunya i a l’Estat espanyol de gelats i de pastisseria congelada per a la restauració i l’hostaleria L’any 1982 establí una fàbrica a Montgat Maresme El 1993 fundà la filial Farggi , dedicada a l’elaboració i comercialització de gelats de qualitat, que esdevingué un dels líders del sector a l’Estat espanyol i, posteriorment, a Portugal El grup distribueix els seus productes en un gran…
caramel

Caramel
(CC0)
Alimentació
Líquid pastós de color marró fosc i olor de sucre cremat, soluble en aigua i alcohol diluït, obtingut per escalfament de sacarosa (180-190°C) o glucosa (198°C), amb addició de petites quantitats d’un àlcali.
Emprat com a colorant d’aliments, vinagre, begudes, pastisseria i productes farmacèutics
Bujalance
Municipi
Municipi de la província de Còrdova, Andalusia, a l’E de Còrdova.
Important centre agrícola blat, cotó, olivera, ramader boví i industrial pastisseria, perfumeria, maquinària
Jesús Farga i Muntó

Jesús Farga
© Farga Barcelona
Economia
Futbol
Empresari i dirigent esportiu.
Es formà com a pastisser al negoci que la seva família tenia a Lleida, i l’any 1957 s’establí a Barcelona, on obrí una pastisseria al carrer Gran de Gràcia, a partir de la qual creà una xarxa d’establiments de botigues i passà a la confecció industrial de pastissos i al sector dels gelats Introductor dels gelats i de la pastisseria congelada per a la restauració i l’hostaleria, l’any 1982 obrí una fàbrica a Montgat Maresme i el 1993 fundà la filial Farggi, dedicada als gelats de qualitat, amb la qual accelerà el creixement de la seva empresa i es convertí en un dels…
Maside
Municipi
Municipi de la província d’Ourense, Galícia, situat al N del Miño.
Hi ha agricultura blat de moro, sègol, farratge, vinya i ramaderia bestiar boví La indústria predominant és l’alimentària xocolata i productes de pastisseria
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- Pàgina següent
- Última pàgina