Sant Bartomeu de Tascals, ara Mare de Déu de la Riera (les Borges del Camp)

Aquesta església, al nord-oest del terme, ara reemplaçada per l’actual santuari de la Mare de Déu de la Riera, fou la primitiva parròquia del terme de les Borges del Camp. Fins al final del segle XIV, l’església parroquial de Sant Bartomeu atenia els fidels de Tascals, les Borges, les Voltes, les Irles i Riudecols. L’any 1384 se signà un conveni entre els homes de les Borges i els de Riudecols i les Iries segons el qual aquests darrers acceptaven que es construís una església a les Borges, que esdevingués parròquia i que ells quedessin alliberats de contribuir a les despeses de construcció i ornamentació. A partir d’aquest moment es construí la primera església parroquial de les Borges del Camp.

L’any 1735 foren unificades les parròquies de les Borges del Camp i Sant Bartomeu de Tascals. Aquesta absorció afavorí la parròquia de les Borges del Camp, i l’església de Sant Bartomeu restà convertida en una capella.

La capella romànica fou enderrocada l’any 1903 i en el seu lloc es bastí l’actual església modernista de la Mare de Déu de la Riera.