Joan Pibernat. Bàscules

Joan Pibernat obrí la seva fàbrica d’objectes de ferro el 1868, al carrer de la Cadena de Barcelona. Feia principalment llits de ferro i també bàscules i caixes fortes. El 1877 tenia fàbrica i botiga als números 8 i 10 del carrer d’Avinyó.

Portada d'un catàleg de productes fabricats per Joan Pibernat, 1886.

Dels llits de ferro, un article fàcil de venda i que no exigia cap tècnica especial, passà a la fabricació de grans caixes de cabals i bàscules. Va obtenir el privilegi de fabricació a Espanya de les bàscules model Chameroy, que es distingien per imprimir automàticament el pes en un paper o cartó. Amb elles va obtenir una medalla d’or a l’Exposició de París del 1878, a la d’Amsterdam del 1883 i a la d’Anvers del 1885. També a la de Barcelona, del 1888, però aquesta medalla de casa no es pot valorar tant com les altres.

Cap al final de segle, la casa Pibernat s’especialitzà en la construcció de grans bàscules destinades a ferrocarrils i a grans empreses, un sector en el qual dominarà el mercat espanyol.

Joan Pibernat devia morir el 1895 o el 1896. El negoci quedà en mans de la seva viuda i més tard en les dels seus descendents directes.