i Alimentació | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

Alimentació

Sens dubte, pocs fets són tan fonamentals en la nostra vida quotidiana com l’alimentació. És evident que la ingestió regular d’aliments és un pas previ indispensable per a garantir la nutrició, que és com s’anomena el conjunt de processos fisiologies mitjançant els quals l’organisme incorpora i utilitza els diversos materials o nutrients que necessita per a mantenir un funcionament adequat. Hi ha altres factors, però, que són responsables que l’alimentació sigui una activitat rellevant. Només caldria destacar que gran part del nostre temps està dedicat a l’obtenció i preparació d’aliments —que per a alguns constitueix un art—, o bé a treballar en altres activitats per tal de pagar la despesa que comporta el menjar. També cal parlar del propi temps dedicat a menjar: no solament els menjars més habituals, de cada dia, sinó les trobades més especials amb amics o familiars en festes, banquets o reunions de tot tipus, on els aliments tenen un paper primordial. Perquè, en la nostra societat, el menjar no és només una imperiosa necessitat fisiològica sinó un mitjà de relació social i, per a una gran majoria, un autèntic plaer.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...