OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

El que cal saber del traumatisme òtic

  • Les ferides del pavelló es poden solucionar amb una sutura. En el cas d’arrencament incomplet del pavelló, una sutura efectuada al cap de poc temps pot aconseguir la unió de les dues parts.
  • Mai no s’haurien d’emprar bastonets de cotó per a la neteja de les orelles. Cal tenir en compte que, a més de privar les orelles d’una capa protectora de cerumen, constitueixen una de les causes més freqüents de traumatismes del timpà.
  • No són recomanables els rentatges d’orella quan hi ha una ferida del timpà, perquè s’afavoriria la infecció de l’orella mitjana.
  • Quan es pateix una infecció de les vies respiratòries altes no convé de viatjar amb avió ni fer submarinisme, perquè es podria patir una barotitis mitjana. Si cal, es pot prevenir amb l’administració de vasoconstrictors nasals aplicats mitja hora abans de començar a nedar sota l’aigua o del descens de l’avió, o bé d’altres fàrmacs administrats adequadament. Quan es viatja amb avió convé de facilitar el funcionament de la trompa d’Eustaqui mastegant xiclet o bevent. En els infants pot ésser útil el xumet o un biberó.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...