Alimentació del nodrissó

L’alimentació és una de les activitats principals de l’infant durant els primers mesos de vida. En nodrir-se, el nen no solament rep les substàncies nutritives necessàries per al seu creixement i desenvolupament sinó que estableix les primeres relacions amb el món que l’envolta, efectua un procés d’aprenentatge, diferencia diverses sensacions i obté els seus primers plaers. En definitiva, l’alimentació que l’infant rep al començament de la seva vida i la manera en què l’obté influiran en la seva salut ja per sempre. Així, és molt important que rebi en cada etapa del desenvolupament la nutrició adequada al grau de maduresa i les seves necessitats.

Al començament de la vida, l’únic aliment adequat per a l’infant és la llet, ja que conté les substàncies nutritives idònies per a aquesta etapa, i, a més, el seu aparell digestiu encara no està preparat per a acceptar d’altres aliments. La llet continuarà essent l’aliment bàsic durant tot el primer any de vida, però en el transcurs d’aquests mesos també s’hi han d’anar afegint d’altres aliments per tal de cobrir les seves necessitats i facilitar-ne la maduració. A partir dels dotze mesos ja podrà menjar gairebé qualsevol tipus de productes, i la seva alimentació es podrà regir bàsicament per les mateixes regles generals que les de l’adult.