Alimentació sana en diferents èpoques de la vida

Per bé que les característiques de l’alimentació sana que han estat descrites en apartats anteriors s’adapten a les necessitats de la població en general, cal fer algunes matisacions, ja que hi ha determinades èpoques de la vida en què les necessitats són substancialment diferents. Així, per exemple, la dona embarassada i la que porta a terme una lactància natural han de modificar llur alimentació per tal de garantir l’aportació adequada de nutrients que demanen aquestes situacions fisiològiques. Durant la infància i la pubertat, els paràmetres nutritius són també diferents, per la qual cosa cal fer unes consideracions particulars. I, en darrer lloc, també pot ésser necessari de modificar algunes característiques alimentàries durant la vellesa.

Les característiques generals i molts detalls de les necessitats alimentàries d’aquestes èpoques i situacions particulars de la vida ja han estat comentades en el volum 8, en els capítols corresponents a aquestes, per la qual cosa, com a complement a allò que hem dit sobre les característiques que ha de tenir una alimentació sana, especifiquem de manera concreta les modificacions que caldria introduir en aquestes circumstàncies.