OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

El que cal saber de la glomerulonefritis

  • Les glomerulonefritis constitueixen un grup de trastorns renals caracteritzats pel fet que ocasionen una alteració als glomèruls renals, transitòria o permanent, que pot originar diversos trastorns de la funció renal.
  • Cal adreçar-se al metge sempre que hi hagi un enfosquiment del color de l’orina perquè, entre d’altres causes, podria ésser degut a l’eliminació de sang amb la micció, o hematúria, que és el símptoma principal de la majoria de les glomerulonefritis.
  • Les glomerulonefritis es produeixen generalment pel fet que, als glomèruls renals, s’hi dipositen immunocomplexos, unes substàncies constituïdes per anticossos elaborats pel sistema immunitari i per elements contra els quals s’han format els anticossos.
  • Els immunocomplexos causants d’algun tipus de glomerulonefritis es generen a partir d’una infecció, però en la majoria dels casos hom en desconeix la causa de la formació, per bé que de vegades es presenta com a complicació d’una altra malaltia, com el lupus eritematós disseminat o el càncer de còlon.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...