OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Diccionari francès-català

El que cal saber de la nefroangiosclerosi maligna

  • La nefroangiosclerosi maligna és un trastorn dels vasos sanguinis renals, que es manifesta en persones que presenten una pressió sanguínia molt elevada i sostinguda, i que origina insuficiència renal crònica.
  • Per a evitar el desenvolupament de nefroangiosclerosi maligna, és indispensable que les persones que pateixen d’hipertensió arterial es controlin regularment la pressió i segueixin el tractament indicat per a regular-la.
  • Si es presenta mal de cap intens, especialment als matins i localitzat al clatell, convé de controlar-se la pressió sanguínia, perquè és possible que sigui degut a una hipertensió arterial maligna.
  • Les persones que pateixen d’hipertensió arterial s’han d’adreçar al metge si observen un enfosquiment de l’orina, perquè podria ésser degut a l’eliminació de sang amb les miccions, causada per una nefroangiosclerosi maligna.
  • Si hom no hi aplica el tractament adequat, la nefroangiosclerosi maligna sol originar complicacions mortals en menys d’un any, degudes a la insuficiència renal, la insuficiència cardíaca i els accidents vasculars cerebrals.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...