Exemple de menú estàndard per a la dona embarassada

Un exemple de menú estàndard per a la gestant que abans de l’embaràs necessitava 13 racions i que, per consegüent, en necessita 15 a partir del segon trimestre, podria ésser el següent:

Desdejuni: llet amb torrades, mantega i melmelada
Un got gran de llet 1 ració grup lactis
Unes tres torrades de pa 1/2 ració grup farinàcies
Mantega per a untar 10 g grup greixos
Melmelada per a untar grup compl. sucres
Esmorzar: entrepà de pa integral amb pernil i un suc de taronja
Panet integral gran (uns 90 g)  1 1/2 ració grup farinàcies
Un tall gruixut de pernil dolç 1/2 ració grup carn
Suc de taronja natural  1 ració grup fruites
Dinar: Minestra de llenties i arròs, fetge de vedella, amanida i fruita
Llenties i arròs (uns 60 g en cru) 1 ració grup farinàcies
Tall mitjà de fetge de vedella 1/2 ració grup carn
Un plat d’amanida  1 ració grup verdures
Oli per a guisar i amanir 20 g grup greixos
Pa integral  1/2 ració grup farinàcies
2 o 3 prunes 1 ració grup fruites
Berenar: llet i brioix amb formatge fresc
Un got de llet    1 ració grup lactis
Brioix 1 ració grup farinàcies
Mató 1/2 ració grup lactis
Sopar: sopa d’arròs, pit de pollastre a la planxa, verdures bullides i postres
Sopa d’arròs (30 g en cru) 1 ració grup farinàcies
Pollastre 1 ració grup carn
Un plat de cols de Brussel·les  1 ració grup verdures
Oli per a cuinar i per a amanir 10 g grup greixos
Un iogurt    1/2 ració grup lactis
Una cullerada de sucre grup compl. sucres

De les 15 racions que comprèn aquest menú, 5 corresponen al grup de les farinàcies, 3 al de lactis, 2 al de carns, 2 al de verdures, 2 al de fruites i 1 al de greixos.