Un exemple de menú estàndard per a la gestant que abans de l’embaràs necessitava 13 racions i que, per consegüent, en necessita 15 a partir del segon trimestre, podria ésser el següent:
| Desdejuni: llet amb torrades, mantega i melmelada | |
| Un got gran de llet | 1 ració grup lactis |
| Unes tres torrades de pa | 1/2 ració grup farinàcies |
| Mantega per a untar | 10 g grup greixos |
| Melmelada per a untar | grup compl. sucres |
| Esmorzar: entrepà de pa integral amb pernil i un suc de taronja | |
| Panet integral gran (uns 90 g) | 1 1/2 ració grup farinàcies |
| Un tall gruixut de pernil dolç | 1/2 ració grup carn |
| Suc de taronja natural | 1 ració grup fruites |
| Dinar: Minestra de llenties i arròs, fetge de vedella, amanida i fruita | |
| Llenties i arròs (uns 60 g en cru) | 1 ració grup farinàcies |
| Tall mitjà de fetge de vedella | 1/2 ració grup carn |
| Un plat d’amanida | 1 ració grup verdures |
| Oli per a guisar i amanir | 20 g grup greixos |
| Pa integral | 1/2 ració grup farinàcies |
| 2 o 3 prunes | 1 ració grup fruites |
| Berenar: llet i brioix amb formatge fresc | |
| Un got de llet | 1 ració grup lactis |
| Brioix | 1 ració grup farinàcies |
| Mató | 1/2 ració grup lactis |
| Sopar: sopa d’arròs, pit de pollastre a la planxa, verdures bullides i postres | |
| Sopa d’arròs (30 g en cru) | 1 ració grup farinàcies |
| Pollastre | 1 ració grup carn |
| Un plat de cols de Brussel·les | 1 ració grup verdures |
| Oli per a cuinar i per a amanir | 10 g grup greixos |
| Un iogurt | 1/2 ració grup lactis |
| Una cullerada de sucre | grup compl. sucres |
De les 15 racions que comprèn aquest menú, 5 corresponen al grup de les farinàcies, 3 al de lactis, 2 al de carns, 2 al de verdures, 2 al de fruites i 1 al de greixos.