El que cal saber de la prostatitis

  • La prostatitis és una inflamació de la pròstata, sia aguda o crònica, que origina trastorns miccionals i dolor a la zona perineal o el baix ventre.
  • La prostatitis aguda, en molts casos provocada per una infecció bacteriana, sol guarir al cap de pocs dies sense seqüeles si s’hi efectua un tractament adequat amb els antibiòtics prescrits pel metge després d’una anàlisi d’orina. Cal sempre respectar exactament les indicacions del metge, ja que en cas contrari el tractament pot ésser ineficaç i es pot originar una prostatitis crònica.
  • Si bé la prostatitis crònica provoca durant molt de temps solament dolors vagues a la zona i lleus trastorns en la micció, és important diagnosticar-la en els primers estadis i seguir un tractament llarg.
  • En el cas de prostatitis bacteriana aguda no s’han de mantenir relacions sexuals fins que s’acaba el tractament, perquè es pot provocar una extensió de la infecció o bé el contagi de la malaltia. En canvi, en el cas de prostatitis crònica les relacions sexuals són beneficioses perquè permeten d’expulsar les secrecions glandulars.