El que cal saber dels pòlips i nòduls de les cordes vocals

  • Els nòduls de les cordes vocals són petites tumoracions, bilaterals i simètriques, formades sobre les cordes vocals, de la grandària d’un cap d’agulla, que es produeixen a conseqüència d’una irritació persistent de les cordes vocals causada per un abús habitual de la veu.
  • Els pòlips de les cordes vocals són prominències anòmales d’una grandària considerable, formades sobre les cordes vocals i produïdes a conseqüència d’una inflamació crònica de la mucosa laríngia, causada per un abús de la veu o per la inhalació habitual de substàncies irritants com ara el fum del tabac o els fums industrials.
  • Per tal d’evitar la formació de pòlips o nòduls a les cordes vocals, no s’ha de parlar ni cantar cridant o forçant el to de veu habitualment com solen fer, per exemple, els mestres o alguns cantants, que són afectats per aquestes alteracions amb freqüència.
  • Els nòduls i els pòlips de les cordes vocals es poden reduir en molts casos amb un tractament mèdic, si a més hom evita l’abús de la veu i la inhalació de substàncies irritants, i hom practica exercicis de foniatria. De totes maneres, en alguns casos, cal efectuar una intervenció quirúrgica per a extirpar-los.