OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

El que cal saber de l’acalàsia

  • L’acalàsia o cardiospasme és un trastorn de causa desconeguda que es caracteritza per la disminució dels moviments que condueixen el bol alimentari al llarg de l’esòfag i per la contracció de l’esfínter que obre el pas als aliments cap a l’estómac.
  • Per tal d’atenuar el símptoma principal la disfàgia o dificultat a deglutir el bol alimentari, hom aconsella de mastegar adequadament els aliments i empassar-se’ls acompanyats de petits glops d’aigua. En alguns casos, igualment és útil de menjar dret i realitzar inspiracions forçades en empassar-se els aliments.
  • Per tal d’evitar que els aliments retinguts a l’esòfag pugin cap a la cavitat bucal, o bé es desviïn des de la faringe cap a l’aparell respiratori i produeixin episodis d’infecció respiratòria, hom recomana d’elevar la part superior del cos durant el repòs nocturn amb la col·locació d’unes falques de 10 a 15 cm, de manera que alcin el capçal del llit

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...