OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

El que cal saber de la diverticulosi

  • La diverticulosi constitueix una afecció de l’intestí gros caracteritzada per la presència de nombroses dilatacions en forma de globus o sac, que es dóna amb molta freqüència en persones de més de quaranta anys d’edat i que en general es manté asimptomàtica durant tota la vida.
  • En algunes persones la diverticulosi es manifesta amb episodis periòdics de diarrea o restrenyiment i dolor abdominal.
  • La diverticulitis, és a dir, la inflamació i la infecció dels divertides, constitueix una complicació freqüent en el cas de diverticulosi, que generalment remet amb el tractament adequat, però que de vegades provoca complicacions greus, com una oclusió total o una perforació de l’intestí gros.
  • Quan hom procedeix a la diagnosi de diverticulosi, que molt sovint es realitza casualment en el transcurs d’exploracions efectuades per altres raons, hom adverteix a la persona que n’és afectada que tingui en compte l’aparició de símptomes com febre i dolor abdominal moderat o intens, ja que podrien constituir l’expressió d’una diverticulitis.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...