OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la malaltia de Whipple

  • La malaltia de Whipple és un trastorn estrany que es caracteritza per la presència de lesions específiques en l’intestí prim, a conseqüència de les quals les substàncies nutritives contingudes als aliments no poden ésser absorbides adequadament per l’organisme i són eliminades amb les matèries fecals. Les manifestacions bàsiques d’aquest trastorn són diarrea crònica, inflamació de les articulacions i febre.
  • En les fases inicials, els símptomes solen ésser intermitents i moderats. En canvi, en les fases avançades tendeixen a ésser molt intensos i a instal·lar-se de manera continuada. En aquestes fases, a causa de les diarrees persistents i voluminoses, és típic que el pacient perdi uns quants quilos de pes i que es trobi dèbil i anèmic.
  • Antigament, aquesta malaltia era gairebé sempre mortal, perquè se’n desconeixien les causes. En l’actualitat, però, se sap que aquest trastorn és provocat, si més no parcialment, per diversos microorganismes, i amb l’administració d’uns antibiòtics determinats s’aconsegueix de guarir-lo.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...