El que cal saber de l’abscés i flegmó dentaris

  • L’abscés dentari constitueix una cavitat anormal, encapsulada i plena de pus, localitzada als teixits que envolten l’arrel d’una dent. El flegmó dentari és una inflamació dels teixits subjacents a la geniva, que es produeix com a complicació de l’abscés. Ambdues alteracions solen ésser precedides per una caries dentària avançada, que permet l’arribada de bacteris a l’interior de la dent i dels teixits veïns.
  • Els abscessos i els flegmons dentaris han d’ésser tractats ràpidament, ja que els bacteris continguts es poden propagar a d’altres teixits i originar, per exemple, una artritis o una infecció generalitzada de l’organisme propagada per la sang.
  • Quan un abscés dentari no es guareix amb el tractament adequat, és habitual que, més tard o més d’hora, la peça dentària sota la qual es localitza sigui extreta quirúrgicament.
  • Els flegmons dentaris que es localitzen al voltant de l’arrel de les dents canines del maxil·lar superior se solen estendre ràpidament cap als teixits propers a l’ull del mateix cantó i requereixen atenció immediata per evitar que la infecció continuï avançant.