OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

El que cal saber dels diverticles esofàgics

  • Un diverticle esofàgic és una dilatació anormal d’un sector de la paret de l’esòfag que, formant una mena de bossa, es manté en comunicació amb la llum d’aquest òrgan.
  • El diverticle més freqüent és l’anomenat diverticle de Zenker, una dilatació anormal de la part posterior de la paret de la faringe i de la primera porció de l’esòfag.
  • Els divertides esofàgics poden ésser asimptomàtics, per bé que n’hi ha molts que, per la localització que presenten o la grandària que van adquirint al llarg del temps solen ocasionar dificultats en la deglució dels aliments i episodis de regurgitació, és a dir, de tornada d’una part del bol alimentari a la cavitat bucal.
  • És habitual que, si el diverticle és gros, els aliments hi quedin retinguts a l’interior, i es descomponguin i originin una olor fètida que ocasiona mal alè.
  • Quan els símptomes són molt acusats o impedeixen una nutrició adequada del pacient, cal de vegades establir un tractament quirúrgic per tal d’extirpar el diverticle i eliminar definitivament les molèsties.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...